Дорогі друзі, колеги, випускники коледжу, нинішні та майбутні студенти!
Ви переглядаєте веб-сайт одного з провідних навчальних закладів України I рівня акредитації з підготовки молодших спеціалістів будівельної галузі, бухгалтерського обліку, фінансів та кредиту, програмування, організації виробництва – Відокремлений структурний підрозділ «Тальнівський будівельно-економічний фаховий коледж Уманського національного університету садівництва».
На сайті 7 гостей та відсутні користувачі
.
Сьогодні в нашому коледжі відбувся відкритий захід позаурочно-гурткової роботи «INFOQUEST», ауд.15 для студентів груп ПС-16 та ПС-26. У напруженій боротьбі перемогу виборола команда «Системний блок» групи ПС-16 в складі: капітан Яценко Іванна, члени команди: Коваленко Богдан, Нещадим Руслан, Коломієць Юрій (Куратор: Завірюха В.П.)
Захід провели викладачі спеціальних дисциплін фаху 121 «Інженерія програмного забезпечення»: Завірюха В.П. та Заболотній Ю.Л.
.
23 листопада відбувся хіміко-біологічний турнір для учнів 10-11 класів Тальнівського економіко-математичного ліцею та студентів І курсу Тальнівського будівельно- економічного фахового коледжу УНУС. Змагання команд "Смайл" і "Кисень" були захоплюючими і жвавими, а конкурси різнманітними та цікавими.
Цей захід виявився справжнім випробуванням для юних біохіміків, де вони могли показати свої знання, ерудицію та командний дух. Осторонь не залишилися і вболівальники, які підтримували команди і представили свої номери.
І місце здобула команда "Кисень" - студенти коледжу.
.
09 листопада 2023р. відбулося чергове засідання гуртка "Біохімік" на тему: "Визначення якості меду".
Гуртківці ознайомилися з корисними, поживними та лікувальними властивостями меду. Адже натуральний справжній мед- це цінний продукт, джерело багатьох вітамінів та мінералів. Мед традиційний продукт для раціону українців.
Щоб упевнитися, що мед якісний, була проведена органолептична оцінка трьох зразків меду за такими показниками: колір, смак, аромат, консистенція, кристалізація, ознаки бродіння та наявність механічних домішок. Зразки 1 і 3 відповідали встановленим вимогам. Зразок номер 2 "не витримав перевірки".
Це підтвердили і проведені експрес-методи на виявлення домішок. Такими домішками можуть бути борошно, крохмаль, крейда тощо.
Під час засідання члени гуртка оволоділи практичними навичками як визначити якість продукції органолептични та експрес-методами.
Світлана Тарнавська, керівник гуртка.
.